Running low on bits

 

Een tiental jaar terug was ik graficus, en gebruikte ik software als Adobe Photoshop 4 en Adobe Illustrator 10, ook voor thuis. Ik doe nog steeds weleens wat, en pak dan altijd de oude .ISO erbij voor het installeren van deze pakketten, die ondertussen uit 2002 stammen, van vér voor de Creative Suite versies, dus écht de vierde versie van Photoshop.

Ik wilde dus weer eens een logo aanpassen, en had Adobe Illustrator geïnstalleerd. De installer liep gewoon, so far so good. Maar in tegenstelling tot de soepele werking op Windows XP, Vista, 7 en zelfs 8.. kreeg ik het op Windows 10  een “ Error Code 202” bij het starten van de applicatie, dat was het dan.

Nu zijn er op het internet enkele referrenties aan deze error code, maar geen oplossingen. Ik vermoedde echter dat het te maken had, niet zozeer met Windows 10, maar met een volledig 64-bit systeem. De Adobe Illustrator software is nog 32-bits. Je heb een work-a-round gevonden, waarmee je 32-bit applicaties op 64-bit systemen kunt draaien.

1.       Open “Control Panel” en klik “Programs”


2.       Klik “Turn Windows features on or off”


3.       Selecteer “Internet Information services” en klik OK.


4.       Nu wordt “Internet Information server” (IIS) geïnstalleerd.

5.       Start IIS door te klikken op het Windows menu en dan “IIS” te typen, dit is een match:


6.       Klik op je server/desktop naam, dan op “Application pools”. In het venster voor “Application pools” rechtermuisklik je op DefaulAppPool, dan “Advanced settings”.

 

7.       Zet bij “Enable 32-bit Applications de waarde van False op True en klik OK.

 

Start nu je applicatie.Reacties

Populaire posts van deze blog

Breaking: Tailwind Traders acquiers Northwind!

Do it your way

Teletexting and thriving