The leuitenant and his wife

 


Ik heb niets met bordspellen. Natuurlijk kan ik wat dammen, heb ik Monopoly gespeeld en Ganzenborden, zekers. Maar de explosie van complexe bordspelen, Role Playing Games (RPG) met ingewikkelde regels tot hele boeken met "lore" heb ik met milde verwondering bekeken. De spelers investeren veel geld en tijd, niet alleen in het spelen van het spel, maar ook in het aanschaffen en schilderen van hun figuurtjes. 

Dit genre is al oud, het begon met Dungeons&Dragons in de jaren '70, later zijn daar via GamesWorkshop ook de WarHammer 40k (het jaar 40.000) serie en ook Star Wars achtigen bijgekomen, voortbordurend op hetzelfde idee. 

Bij mijn zoektocht naar het beter begrijpen van de attractie stuitte ik op deze video, waarin een Owen K.C. Stephens, een bekende ontwikkelaar zijn ervaring beschrijft als een bejaarde militair en zijn vrouw in 12 minuten hyper effeciënt in 12 minuten door 30 minuten spelmateriaal gaan, "als een kettingzaag door boter".

Reacties

Populaire posts van deze blog

Breaking: Tailwind Traders acquiers Northwind!

Do it your way

Teletexting and thriving