Github, stand up.

 

Don't give up the fight! Hoe. Dan. Leuk dat Github, om scriptjes op te slaan, maar hoe kan ik ze bewerken én uitvoeren vanuit 1 programma? Dat lijkt niet te gaan.


Als beginnend Powershell gebruiker, volstaan one liners in de command shell. Langzaamaan ga je die opleuken naar meer regelige schrijfsels, die je dan in Powershell ISE (Integrated Script Editor) bewerkt. Om ze te bewaren, zet je handige scripts in Github, een mooie tool.


Maar, hoe kan je nu vanuit Github makkelijk je scripts bewerken, bewaren en uitvoeren? De Powershell ISE ondersteunt dat niet. Hoe zit het dan met Visual Studio Code? Die heeft wél integratie met Github namelijk, en daar zijn beschrijvingen voor te vinden. Én, er is een Powershell plugin voor Visual Studio Code, zodat je de scripts kan uitvoeren. Nadeel; dat werkt alleen in "runas as administrator" context, want, als zichzelf respecterende Admin, werk je natuurlijk NIET zonder UAC in je local admin account. Kak.


Ik heb het nu opgelost met verschillende applicaties; Github for Desktop managed de scripts. Die ik dan bewerk in admin mode gestarte Visual Studio Code. Do not recommend. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Breaking: Tailwind Traders acquiers Northwind!

Do it your way

Teletexting and thriving