I like to mover.io

Ik ben langzaam de overstap aan het maken van Gmail, Google Calendar en Google Drive naar Microsoft 365 Outlook, Calendar en OneDrive tegenhangers. Ik heb nu een eigen domein gekoppeld aan mijn mailbox, middels CSV exports gemaakt van mijn Google Calendars en die weer geïmporteerd in Outlook Calendar, en nu was daar dus nog.. Drive.

Ik had Google Drive al flink uitgemest, het enige dat ik nog uit moest zoeken was hoe de native Google documenten om te zetten, zodat ze in Microsoft 365 te gebruiken waren. Er zijn diverse tools en handleidingen op te vinden, ik kwam uit bij Mover.io. Een start-up die door Microsoft is opgekocht in 2019.

Je logt in 2 stappen in op beide platforms en in de derde migreer je de data van Google Drive naar OneDrive én worden de files omgezet.
Ik heb járen met veel plezier gebruik gemaakt van Google's platform, maar het zat mij niet lekker dat het "gratis" was. Want gratis is het niet, ik betaal met mijn informatie. Bij Microsoft 365 zijn er ook genoeg privacy zorgen, maar het platform wordt niet in hoofdzaak betaald uit marketing opbrengsten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Breaking: Tailwind Traders acquiers Northwind!

Do it your way

Teletexting and thriving